• 25/05/2018
  • Demented Are Go + Grave Brothers + Tennessee Alien
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
19:00
€ 15,00
€ 16,00
Genres:
punk / psychobilly

Onder de zeldzaam sicke bands waar je nooit genoeg van krijgt, is Demented Are Go een unicum. Daarom staat dit punkabilly-fenomeen drie jaar op rij in Baroeg. Boegbeeld Sparky beschikt nog immer over de ultieme psycho-stem: alsof hij in een beerput met scheermesjes staat te gorgelen. Het is een van de redenen dat Demented ook buiten de psychobilly-scene een gevierde naam is.

In 36 jaar bandhistorie heeft de onnavolgbare Sparky heel wat muzikanten versleten, maar de huidige bezetting trekt alweer vijf jaar een spoor van rock & rollvernieling over de wereld. Enkele dagen voor Baroeg tot ‘Insanity Hall’ wordt verbouwd, is Demented de headliner van het Duitse festival Psychomania Rumble, dus je kan er donder op zeggen dat het viertal in bloedvorm is. ‘Hellbilly Storm’ op komst!

The Grave Brothers maken eindelijk hun Baroegdebuut en daar zijn we verdomd blij mee. Ze zijn immers al twaalf jaar bezig, maar in die periode waren de leden tevens betrokken bij tal van gave bands, bijvoorbeeld The Tall Boys, Los Putas, The Mudmen en Fifty Foot Combo. Bassist Jenz speelt ook nog eens in Demented Scumcats, inderdaad, die andere band van Sparky. Gooi al deze namen in een grote Vlaamse stoofpot, vervolgens flink roeren terwijl Hank III en The Goddamn Gallows uit de speakers schallen, en als de boel begint te borrelen staat er gepeperde cowpunkabilly klaar om je vingers bij af te likken. Smullen geblazen!

Tennessee Alien speelde al eens op Moonshine Madness en komt met vernieuwde bezetting terug naar Baroeg. Hun countryliedjes krijgen een psycho-jasje, al laat hun stijl zich lastig duiden. Een échte alien noemt het wellicht Abbabilly (want: twee mannen en twee vrouwen in de band) maar aliens hebben geen verstand van muziek – tenzij ze ooit in Tennessee zijn geland. Laatstgenoemde creaturen houden dus contrabassist Randy in de gaten, want hij staat tegenwoordig ook zijn mannetje in de Cenobites.

Timetable
19.30-20.10 Tennessee Alien (NL psychobilly)
20.30-21.15 Grave Brothers (BE hillbilly / psychobilly / country)
21.45-22.45 Demented Are Go (UK psychobilly)