• 05/11/2017
  • Dead Head + Disabuse + Exploded + Uhgah Wugah
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00
€ 11,-
€ 12,-
Genres:
thrash, hardcore / metalcore

De beste thrash metal band van Nederland komt weer naar Baroeg. We hebben het dan over Dead Head. In 1990 verschijnt de legendarische demo ‘The Festering’. 27 jaar later klinken deze oudgedienden nog steeds fris en agressief getuige het album ‘Swine Plague’. Liefhebbers van snelle thrash in het straatje van Sadus, Invocator, Dark Angel of Sacrifice weten genoeg.

Vandaag is er ook tijd voor een feestje. Disabuse bestaat namelijk 30 jaar. De klassieker ‘Sorrow and Perdition’ uit 1989 is dit jaar ook nog eens opnieuw uitgekomen. Deze Achterhoekse band behoort gewoon tot de wereldtop als het om crossover hardcore thrash gaat. 

Exploded komt uit Rotterdam en daar zijn wij super trots op. Deze Nederlandse thrashers zijn geïnspireerd door bands als Sepultura, Annihilator, Slayer, Kreator en Exodus. Exploded heeft echter een heel eigen geluid, wat helemaal compleet is met de harde screams van zanger Erwin. 

Uhgah Wugah zorgt er gegarandeerd voor dat iedereen is wakker geschud. Dit Groningse trio grijpt de toeschouwers bij de lurven om vervolgens niet meer los te laten. De band staat bekend om superstrak en bloedruig gespeelde metal/punk-crossover in de geest van bands als Nomeansno, Victims Family en D.R.I. 

Timetable
16.00-16.40 Uhgah Wugah (NL thrashcore / punk)
17.00-17.40 Exploded (NL thrash)
18.00-18.45 Disabuse (NL thrash / hardcore / crossover, 30th anniversary)
19.15-20.15 Dead Head (NL thrash)