• 25/11/2018
  • Dutch Doom Days Sunday
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
13:00
€ 22,50
€ 25,00
Genres:
doom / stoner

De 17e editie van Dutch Doom Days staat weer voor de deur. We houden vast aan het vaste concept: 2 dagen, 14 bands. Van klassieke doom metal tot loodzware funeral doom. Gevestigde namen tot opkomend talent. En dat alles in een sfeervolle ambiance.

Wij zijn vereerd dat we While Heaven Wept hebben kunnen strikken als headliner voor de tweede dag van Dutch Doom Days. Hoewel de band de handdoek in de ring gegooid heeft, komen ze nog 1 keer naar Europa om afscheid te nemen van hun fans. Voor de allerlaatste show in Nederland komen ze dus naar Baroeg. Mis dat niet!

Helaas heeft het Amerikaanse Arduini/Balich wegens persoonlijke omstandigheden hun show moeten cancelen. Wij zijn dus snel naar een vervanger op zoek gegaan en hebben deze gevonden het het Engelse Witchsorrow. Dit drietal ademt de essentie van doom metal. Ze volgen de voetstappen van Black Sabbath en pikken gaandeweg invloeden mee van Cathedral, Candlemass, Electric Wizard en Solitude Aeturnus.

Het heeft even geduurd voor we een plek hadden voor Marche Funèbre op de Dutch Doom Days. We hebben gewoon op het juiste moment gewacht. De Belgische band bestaat dit jaar 10 jaar en in die periode zijn ze gerijpt als een goede wijn. Met een vracht aan ervaring op het podium en een aantal prima releases leidt Marche Funèbre je naar jouw “doom”.

Met The Spirit Cabinet hebben we een band geboekt die opvalt tussen de rest van de acts. Dat vinden wij ook mooi. Dit Nederlandse viertal speelt geweldige occulte heavy metal met voldoende doom invloeden. Naast The Spirit Cabinet zijn of waren de leden ook actief in Urfaust, Hooded Priest, Cirith Gorgor, Grimm en Zwartketterij. De verwachtingen zijn hooggespannen.

Voor de liefhebbers van langzame en loodzware funeral doom hebben we Suffer Yourself geregeld. Een band die al een tijdje op ons schaduwlijstje stond. Dit wortels van dit viertal liggen in de Oekraïne, maar de band opereert al een tijdje vanuit Zweden. Fans van bands als Evoken of Esoteric mogen dit zeker niet missen.

Elk jaar proberen we nieuwe Nederlandse bands aan je voor te stellen. En dit jaar hebben we River Of Souls weten te strikken. De band rondom Paul Beltman (o.a. ex-Sinister) speelt geweldige doom/death metal. Deze show kunnen we ook als exclusief beschouwen want heel veel andere optredens zal de band vooralsnog niet doen. Mis dit dus niet!

Fvneral Fvkk bestaat uit leden van de bands Ophis en Fäulnis en werd in 2015 opgericht. De debuut EP “Lecherous Liturgies” kwam uit in 2017. Qua stijl leveren deze Duisters epische doom metal van een enorm hoge kwaliteit.

Tijdschema
13.30-14.10 Fvneral Fvkk (DE doom)
14.35-15.15 River Of Souls (NL doom / death) 
15.40-16.25 Suffer Yourself (SE/UA funeral doom)
16.50-17.35 The Spirit Cabinet (NL heavy / black / doom)
18.00-18.50 Marche Funèbre (BE doom / death)
19.20-20.10 Witchsorrow (UK doom)
20.40-21.50 While Heaven Wept (US doom)