• 24/11/2018
  • Dutch Doom Days Saturday
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
13:00
€ 22,50
€ 25,00
Genres:
doom / stoner

De 17e editie van Dutch Doom Days staat weer voor de deur. We houden vast aan het vaste concept: 2 dagen, 14 bands. Van klassieke doom metal tot loodzware funeral doom. Gevestigde namen tot opkomend talent. En dat alles in een sfeervolle ambiance.

Met headliner Esoteric hebben we een knaller in huis gehaald. De band uit Birmingham (de geboortegrond van heavy metal) is al meer dan 25 jaar actief en werkt momenteel aan een nieuw album. Ze hebben wel tijd vrijgemaakt voor Dutch Doom Days. Esoteric is één van de meest originele bands binnen het extremere spectrum van doom metal. Wij zijn ervan overtuigd dat ze alles zullen verpulveren.

Vorig jaar hadden we met Mare Infinitum voor het eerst een Russische band op Dutch Doom Days staan. Who Dies In Siberian Slush is de volgende Russische band die we hebben geregeld. Ontstaan als soloproject in 2003 is het intussen een volledige band die we als eerste Russische funeral doom/death band kunnen beschouwen. Mooie melodieën en intrigerende arrangementen geworteld in hun Russische identiteit maken dit een band die je niet mag missen.

Ophis uit Hamburg is geen vreemde naam voor zowel Baroeg als Dutch Doom Days. De band heeft met een vernieuwde line-up een fantastisch album, ‘The Dismal Circle’, uitgebracht. Voldoende reden om hen weer uit te nodigen. Ophis definieert doom/death metal en daarmee mag je het beste van het beste verwachten.

Uit Engeland hebben we Monolith Cult voor je. In 2017 leverden zij het geweldige album “Gospel Of Despair” af. Het is te omschrijven als epic doom met een twist. Denk aan een mix van Candlemass en Crowbar om een beetje een idee te krijgen. De band is sowieso de moeite waard om te komen bekijken.

Vanuit de donkere Belgische onderwereld presenteren we Iteru. Deze nieuwe band werd in 2017 opgericht en het hele concept draait om het vereren van de dood. Muzikaal omlijst met ijzingwekkende doom/death zoals je op het debuut “Ars Moriendi” kunt horen.

Drie jaar terug stond King Heavy al op de planken van Baroeg tijdens Dutch Doom Days. Het Chileens/Belgische gezelschap heeft intussen het nieuwe album “Demon Guardians” uit. En is weer op pad in Europa. Dat maakt het extra mooi dat wij deze toffe band hebben kunnen regelen, want het vorige optreden smaakte zeker naar meer.
King Heavy vervangt Castle dat vanwege logistieke redenen moest afzeggen. Omdat King Heavy nog een andere show in België heeft, staan ze bij ons vroeg op de middag. Zorg dat je er op tijd bent!

Soms hoef je niet verder dan je eigen achtertuin te kijken om interessante bands te vinden. Het recente verschenen derde album “Bardo” overtuigde ons om Whooom uit te nodigen om deze editie te openen. Wij weten ook zeker dat dit trio de late meteen hoog legt met hun luide psychedelische doom die enigszins aan bands als Electric Wizard doet denken.

Tijdschema
14.00-14.45 Whooom (NL doom / sludge)
15.15-16.00 King Heavy (BE / CL doom)
16.30-17.15 Iteru (BE doom / death)
17.45-18.30 Monolith Cult (UK doom)
19.00-19.50 Ophis (DE doom / death)
20.20-21.10 Who Dies In Siberian Slush (RU funeral doom)
21.40-22.50 Esoteric (UK funeral doom)