• 26/04/2017
  • Briqueville + Ortega + An Evening With Knives @ Rotown
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
20:00
€ 10,00
€ 11,50
Genres:
doom / stoner

Zondag 30 april 2017 bestaat Rotown 30 jaar! Rotown viert dit door 30 dagen lang elke dag een programma te bieden dat is uitgekozen door een speciale host! Vanavond presenteert Baroeg een affiche met drie vooruitstrevende acts op het gebied van de hardere gitaarmuziek.

Een paar jaar geleden op Motel Mozaïque maakten we kennis met het mysterieuze verbond genaamd Briqueville. De machtige combinatie van post-metal, blackgaze, progressieve rock en doom is een aanslag op zowel lichaam als geest. Die gewaden en maskers geven de impressie van een satanistische sekte: minder over-the-top dan Ghost, maar wel toegankelijker dan bijvoorbeeld Sunn O))). Overweldigend? Dat absoluut. Het tweede album, pragmatisch getiteld II, kwam maart dit jaar uit.

Het Groningse sludgemetalkolos Ortega liet zijn machtsvertoon al eerder gelden tijdens de vorige editie van Le Guess Who?. Deze jongens steken met de donkerste uithoeken van het menselijke bewustzijn, bewapend met donkere rookgordijnen van gitaar, slagwerk zo zwaar als een aambeeld en demonische grommen die gutsen uit een vulkanisch landschap van gesmolten gesteente.

Dat het trio An Evening With Knives uit Eindhoven houdt van een scherp randje, is een understatement. Deze band slijpt het staal ritualistisch tot de vonken letterlijk van het podium afvliegen: gitzwarte flarden post-metal, progrock, psychedelica, ambient, doom en stoner vormen samen een onberekenbaar, grillig geluid. Soms klinkt de band onheilspellend als een grauwe hemel voor een donderstorm, waarbij het nietsontziende natuurgeweld elk moment met harde salvo's neer kan slaan.