• 27/01/2019
  • Black Denim Festival 2.0
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00 uur
€ 14,00
€ 15,00
Genres:
punk / psychobilly, rock / alternative, metal

‘Crustig aan’ zeiden we bij de lancering van Black Denim Fest. Dat hebben we geweten, want uit alle hoeken en gaten kwamen horden fanaten af op gepokt en gemazelde punkpartizanen als Disorder en Subhumans, maar ook op nieuwere noisome namen als Diesel Breath en Sick Of Stupidity. Zo extreem als de muziek was, zo gemoedelijk was de sfeer, ook bij de chaotische taferelen die zich vóór het podium afspeelden. Geen wonder dat we daar een vervolg aan geven en zeven kogelharde bands bij elkaar zetten voor de tweede editie van Black Denim Fest. Dat kan gaan van D-beat tot deathgrind en van ziedende hardcore tot crustconfrontaties het Baroegpodium wordt extra gestut voor een punkpandemonium.

Extreme Noise Terror maakt zijn naam al waar vanaf 1985. De band kiepert crust, grind en furieuze hardcore in de betonmolen en draait je vervolgens dol met een orkaan van punkgeweld. Meer grof geschut krijg je voor je kiezen door de dubbele vocale aanval van oerlid Dean Jones met zijn trawant Ben McCrow, die je wellicht ook nog kent van Gorerotted en The Rotted. In 2015 werd Baroeg nog rigoureus vol gal gespuwd door het notoire Britse vijftal en het zal er tijdens Black Denim Fest ongetwijfeld net zo onguur aan toegaan.

Het vlaggenschip van Roffa’s Bruja Kru moet je sowieso meemaken om drummer Lemmy in actie te zien; zijn moeder was een slager, zijn vader een uzi, dus je kan wel nagaan hoe maniakaal hij zijn kit afranselt. Gewoon Fucking Raggen smijt met fragmentatiebommen van hardcore punk en grind, wat door het drietal zelf wordt bestempeld als ‘trashcompactorviolence’. Met andere woorden: alles gaat plat.

In Zweden tiert D-beat weliger dan waar ook ter wereld, al wordt de stijl daar ook wel kängpunk genoemd, bijvoorbeeld door Avskum. Begonnen in 1982 en nog steeds opererend met driekwart van de originele bezetting, trekt deze übercultband nog steeds een spoor van vernieling door Punkistan.  Bizar dat zo’n gruwelijk goede band nog nooit in Nederland op de planken heeft gestaan. Bij Black Denim Fest is het eindelijk zover, en dat wordt hard!

Kru$h is al dik twintig jaar een aanvoerder van Hollandse crustgrind. Van Disgust naar Disrupt en verder, vaak overschakelend naar blastmodus om de vermorzelpunk nog meer omver te laten blazen. Neem zeker een kijkje op hun site www.krushcrustgrind.org, want daar kun je een hele zwik Kru$h-releases voor noppes downloaden.

Je hoeft alleen maar te kijken op wat voor feesten en partijen Cyness aantreedt om een idee te krijgen wat voor puike pleurisherrie ze maken. Namen als Anarcholocaust, Eternal Noise Misery of Grindcore, You Fucks! zeggen genoeg. Deze stronteigenwijze millenniumbug uit Potsdam blijft voortrazen als sonische equivalent van blitzkrieg. Onward to armageddon!

FUBAR staat voor Fuck Up Beyond All Recognition, dus FUBAR staat eigenlijk voor de wereldse wantoestand. Aan deze kant van 2000 is het een van Neerlands heftigste bands, die strakgespannen grindcore heen en weer slingert tussen Weltschmerzpunk en apocalypsmetal.

Het hoogste punt van heel Noord-Brabant is de voormalige vuilstortplaats bij Mierlo. Raylin komt uit Mierlo. Dat verklaart een hoop. Geluidsoverlast op een gifbelt van barntrashcore die riekt naar de ochtendzeik van een napalm pissende Negative Approach.

 Tijdschema
15.30-15.55 Raylin (NL hardcore / punk)
16.15-15.45 FUBAR (NL grind)
17.05-17.35 Gewoon Fucking Raggen (NL hardcore / punk)
17.55-18.25 Kru$h (NL crust)
18.50-19.25 Cyness   (DE grind / crust)
19.50-20.35 Avskum (UK grind / crust)
21.00-21.45 Extreme Noise Terror (UK grind / crust)