• 07/10/2018
  • Baroeg en Submit Fest presenteren: Soen + A Liquid Landscape + Hillsphere
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00
€ 17,00
€ 18,00
Genres:
rock / alternative, metal

Met Soen hebben we wéér een band op het podium staan waar je u tegen zegt. Opgericht door voormalig Opeth drummer Martin Lopez is in de huidige bezetting gitarist Marcus Jidell (Avatarium, The Doomsday Kingdom) één van de bekendere namen. Dit jaar verschijnt het vierde album van de progressieve rock act. Denk bij de muziek aan het materiaal van Tool en Pink Floyd en je hebt een aardig idee waar je Soen kunt plaatsen.

De alternatieve progressieve rockband A Liquid Landscape wist met hun debuut ‘NightingaleExpress’ in 2012 een positieve indruk te maken. Sindsdien heeft de uit Groningen afkomstige band niet stilgezeten. Zo hebben ze in 2014 de lat hoger gelegd met het tweede album ‘The Largest Fire Known To Man’ en hebben ze in het voorprogramma gestaan van bands als Karnivool, Anathema, Crippled Black Phoenix en Riverside. Dat A Liquid Landscape terecht één van de vaandeldragers van de Nederlandse prog scene is komen ze ook in Rotterdam laten zien, als support van Soen. Er wordt gewerkt aan nieuw materiaal, wie weet krijgen we hier tijdens de show ook wat van te horen!

De van oorsprong instrumentale post-prog rockband Hillsphere uit Amsterdam brengt een combinatie van progressieve rock en metal met naar eigen zeggen een nadruk op emotionele en atmospherische aspecten. Afgelopen mei brachten zij met vocalist Tim Beimer hun debuutalbum ‘Florescence’ uit en mochten het podium delen met Pain of Salvation, Vandenplas, Soul Secret en Copia. Submit Fest presenteert de band samen met Baroeg als openingsact van Soen op 7 oktober. 

Tijdschema:
18.45-20.30 Soen (SE progressive rock / metal)
17.00-17.45 A Liquid Landscape (NL progressive rock)
16.00-16.40 Hillsphere (NL progressive rock / post rock)