• 15/04/2018
  • Angra + Geoff Tate’s Operation: Mindcrime + Halcyon Way + Ravenscry
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00
€24,00
€25,00
Genres:
heavy / power

Wat een mooie package hebben we in de aanbieding voor de liefhebber van progressieve metal. Hoofdact is het Braziliaanse Angra die hun negende studioalbum presenteren. De band is al ruim 20 jaar actief en speelt geweldige power metal met progressieve elementen. Sinds 2013 zingt de Italiaanse klasse zanger Fabio Lione (voorheen van onder andere Rhapsody of Fire en Labyrinth) bij Angra. Dat belooft spektakel.

Naast Angra staat ook Geoff Tate’s Operation: Mindcrime op de planken. Tien jaar geleden had niemand kunnen voorspellen dat deze wereldzanger, die furore maakte met Queensryche, in Baroeg zou optreden. Dat de breuk met zijn voormalige band niet helemaal soepel is verlopen weten we wel. Tate was de stem op de klassieke albums en de bandnaam Operation: Mindcrime is uiteraard een verwijzing naar het magnum opus van de band uit Seattle. En juist dat album gaat Tate met zijn band vandaag in zijn geheel ten gehore brengen. Hij komt daarmee bewijzen dat hij ook op eigen benen bestaansrecht heeft.

De tweede act van de avond is het Amerikaanse Halcyon Way. Dit gezelschap uit Atlanta laat ook een vette portie progressieve metal horen. Zij komen hun vijfde studioalbum presenteren.

Tenslotte verwelkomen we het Italiaanse Ravenscry die de avond openen met hun super strak gespeelde female fronted metal.

Timetable
16.00-16.40 Ravenscry (IT female fronted metal)
16.55-17.35 Halcyon Way (US progressive metal)
17.50-18.50 Geoff Tate’s Operation: Mind Crime (US progressive rock / metal)
19.15-20.35 Angra (BR heavy / power metal)